Current track
Title
Artist

Background

Deelfietsconcept Keobike

Written by on 22/03/2018

 

Gemeente Barneveld en Syntus Gelderland introduceren innovatief deelfietsconcept als onderdeel van de mobiliteitsketen.

De opvallende carrousels waren al enige tijd geleden geplaatst bij de stations in Barneveld, transferium Wittenberg  en bushalte De Punt in Voorthuizen. Nu hangen ook de 12 fietsen erin die gebruikt kunnen worden voor de laatste kilometers tussen bushalte/station  en eindbestemming. Maandag 19 maart 2018  werd het deelfietsconcept KeoBike geïntroduceerd door  wethouder Hans van Daalen van de gemeente Barneveld. Op Station Barneveld Noord is een carrousel geplaatst met deelfietsen; de KeoBike. In de carrousel hangen robuuste design fietsen die reizigers kunnen gebruiken om de eerste en laatste kilometers van hun reis af te leggen. Snel, eenvoudig en duurzaam. Wethouder Hans van Daalen: “Ik ben blij met het initiatief en hoop dat veel mensen er gebruik van maken. Het versterkt hiermee de bereikbaarheid van de bedrijven op Harselaar.”

Gemeentelijk Verkeers en vervoerplan

Met het uitrollen van de Keobike op verschillende locaties in de gemeente experimenteert de gemeente met nieuwe vervoersdiensten in de gemeente Barneveld.  Als reiziger kun je sneller naar je eindbestemming vanaf een bus- of treinhalte door het gebruik van een deelfiets. De gemeente wil hiermee ervaring opdoen hoe je kunt inspelen op de veranderende vervoersvraag van inwoners en reizigers. Deze maatregelen moet het openbaar vervoer aantrekkelijker maken door een totaaloplossing tussen beginpunt en eindbestemming  te bieden.

Reserveren met de KeoBike app

De KeoBike  app lokaliseert bij de carrousel namelijk direct de betreffende KeoBike. Nadat men het nummer van de KeoBike invoert op de app, verandert de smartphone in een veilige digitale fietssleutel. Met één druk op de knop open je het slot en fiets je weg. Het onderhoud en het herverdelen van de fietsen over de verschillende locaties wordt gedaan door het KeoBike team uit Apeldoorn. Inmiddels staan er op 24 locaties op de Veluwe deelfietsen (o.a. Apeldoorn, Harderwijk, Wittenberg, Epe, Vaassen) en de reiziger kan de fiets op een andere locatie inleveren als waar deze is gestart. Onderweg kan de fiets zo vaak als men wil gesloten/geopend worden met behulp van de smartphone. De tarieven zijn €1,50 per uur en € 3,00 voor de gehele dag (24 uur)


Continue reading