Current track

Title

Artist

Background

 


 

Simeon Kirkegaard is een Noorse muzikant, songwriter en producer. Geboren in Noorwegen van Deense ouders toonde hij al op jonge leeftijd een interesse in muziek en in het bijzonder jaren ’50 en ’60 rock muziek. Hij begon met het componeren van eenvoudige melodieën op het gezin piano en op de leeftijd van negen begon hij gitaarles, die hij nu beschouwt als zijn belangrijkste instrument.

Nadat hij zijn zelf geproduceerde debuutalbum ‘Shoulders Down’ uitgebracht in 2013, kreeg hij aandacht voor zijn songwriting als het album ontving veel airplay in zijn geboorteland Noorwegen als in het buitenland. Na het afronden van zijn Ierse tour in het najaar van 2014 begon hij plannen wat was te zijn het vervolg op ‘Shoulders Down’.

De nieuwe nummers had al begonnen vorm aan te nemen, maar in tegenstelling tot het vorige album Simeon nu begonnen samenwerking met tekstschrijver Feileacán McCormick. Het duurde niet lang voordat ze ontwikkeld wat klonk als een aantal zeer veelbelovende composities, die kwam om het nieuwe album te vormen.

Kerstmis 2014 Simeon opgenomen Westland Studio’s in Dublin, Ierland, om de werkzaamheden te beginnen op het album. Alwyn Walker werkte als co-producer aan het project en het album werd al snel goed op weg. Het oorspronkelijke idee voor het album was zeer vergelijkbaar met die van de eerste geweest; Simeon als instrumentalist zou het merendeel van de opnames zelf uit te voeren. Maar hebben overtuigd om te werken met een paar getalenteerde lokale musici aan het project geweest, het duurde niet lang voordat er nog meer muzikanten in de studio werden uitgenodigd een bijdrage te leveren. Na te hebben gewerkt met een aantal van de meest gevestigde muzikanten van Ierland het album is nu nadert zijn voltooiing met ingang van najaar 2017.

Tijdens het proces van opname werd het duidelijk dat dit in feite een concept album verweving verwijzingen naar de oceaan met existentialistische metaforen. Het album is getiteld ‘Ocean Life Living’ en de eerste single is spionage thema ‘Dead Drop Love’. Het beschikt over meer dan 70 muzikanten, waaronder de BRNO Philharmonic met orkestrale arrangement van Fiachra Trench en zang van de Noorse zanger Tonye. Het nummer werd geschreven door Simeon Kirkegaard en zijn medewerker Feileacán McCormick, geproduceerd door Simeon Kirkegaard en mede-geproduceerd door Alwyn Walker, gemixt door Cenzo Townshend bij Decoy Studios en gemastered door Frank Arkwright in de Abbey Road Studios.

Vanaf donderdag 08-10-2020 start Mike weer met Megadance op GlindRadio. Een uur lang Dancemuziek in allerlei stijlen en vormen. Zaterdag tussen 19:00 en 20:00 uur herhalen we hem nog een keer.


  • Pages

  • 1