Current track

Title

Artist

Background

Radiostation door jongeren

Het idee ontstond vanuit de vraag van jongeren om een Glazenhuis te organiseren. Die vraag werd steeds vaker gesteld en hebben we de stoute schoenen aangetrokken om het een en ander te realiseren. We hebben in No time een Online Radiostation uit de grond gestampt en hebben een Glazenhuis georganiseerd met opbrengt voor KiKa.

Na het glazenhuis hebben we de koppen bij elkaar gestoken en konden we een doorstart maken door van het Radio maken een activiteit te maken, speciaal voor de opgenomen jongeren in de Glind. Dit zijn jongeren die door diverse redenen niet meer thuis kunnen wonen. En wonen in Jeugddorp de Glind in pleeggezinnen of leefgroepen.

Het begon als activiteit van een uur per week, maar inmiddels heeft een groep van 13 jongeren uit Jeugddorp De Glind zijn eigen radiostation waarop elke dag wordt uitgezonden.

GlindRadio is 24 uur per dag online te beluisteren. Overdag is er muziek en in de avonden hebben vier jonge dj’s hun eigen radioshow, waarbij zij worden ondersteund door een jongere die in diverse programma’s met zijn GlindUpdate de laatste nieuwtjes op showbizzgebied laat weten.

Op de dinsdag om 12:00u is er de Lunchbox waarbij, een jongere als sidekick meedraait. Ook voor dit programma werken er jongeren achter de schermen als Redactie.
Bij alle lokale evenementen en activiteiten in Jeugddorp De Glind zien we jonge verslaggevers met de microfoon van GlindRadio. De activiteiten worden begeleid door een enthousiaste en
ervaren volwassene uit het radiovakgebied.

GlindRadio is dus meer dan een Online-Radio station. De jongeren leren er om samen te werken. Leren er om zaken voor te bereiden. Contact te maken met inwoners in en buiten de Glind. En zo nog meer persoonlijke doelen. Dus radiomaken is voor deze jongeren meer dan alleen plaatjes draaien.

Meer informatie over Jeugddorp de Glind vind u op

www.glind.nl

www.Rudolphstichting.nl

www.jeugddorpdeglind.nl