Current track

Title

Artist

Background

Zijne Majesteit de Koning heeft bezoek gebracht aan medewerkers onderzoek MH17

Written by on 12/02/2020

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagmiddag 12 februari in Rotterdam een bezoek gebracht aan medewerkers die al jaren betrokken zijn bij het onderzoek en de rechtszaak met betrekking tot de ramp met vlucht MH17.

 Na de ramp met vlucht MH17 op 17 juli 2014 is gestart met het strafrechtelijk onderzoek. Politie en justitiële autoriteiten van getroffen landen Nederland, Australië, België, Maleisië en Oekraïne werken sindsdien samen in een Joint Investigation Team (JIT). 

 Koning Willem-Alexander ging in gesprek met medewerkers van het Openbaar Ministerie, het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Nederlandse politie over hun persoonlijke ervaringen en verschillende facetten van hun werkzaamheden. Hij sprak met hen onder meer over de complexiteit van het onderzoek, de voorbereiding van nabestaanden op de zitting en over het werken aan een dergelijk internationaal onderzoek.

 

Het proces tegen de verdachten van het neerhalen van vlucht MH17 gaat op 9 maart van start voor de rechtbank Den Haag, de zitting vindt plaats in het Justitieel Complex Schiphol. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben na de ramp de afgelopen jaren diverse ontmoetingen gehad met nabestaanden en andere betrokkenen.