Current track

Title

Artist

Background

Week van de Pleegzorg 2019 Aandacht voor tekort aan pleegouders

Written by on 30/10/2019

Van 30 oktober tot en met 6 november wordt voor de vijfde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Met deze jaarlijkse actieweek vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Ook in de gemeente Barneveld zijn meer pleegouders nodig.

Pleegzorg is een vorm van hulp waarbij een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen. Dat kan zeven dagen per week zijn of af en toe een weekend of een vakantie. Het kan voor korte of voor langere tijd zijn. Pleegzorg wordt niet zomaar ingezet. De meeste gezinnen krijgen eerst hulp als het kind nog thuis woont. Werkt dat niet voldoende en is de ontwikkeling en/of veiligheid van het kind in het geding, dan kan besloten worden dat het kind – tijdelijk – ergens anders gaat wonen.

Waardering voor pleegouders
“We hebben veel waardering voor pleegouders. Daarom ontvangen zij tijdens de Week van de Pleegzorg van ons een kleine attentie”, vertelt wethouder Hans van Daalen. “Pleegzorg is vaak de beste vorm van opvang wanneer een kind echt niet meer thuis kan wonen. De zorg en ondersteuning die pleegouders dan kunnen bieden, is van grote waarde voor onze samenleving. Maar ook in Barneveld zijn meer pleegouders nodig voor kinderen van verschillende leeftijden.”

Wervingscampagne
Een belangrijk onderdeel van de actieweek van Pleegzorg Nederland is de nieuwe campagne om pleegouders te werven. Met de start van de Week van de Pleegzorg op woensdag 30 oktober, start daarom ook de pleegzorg wervingscampagne openjewereld.nu.