Current track

Title

Artist

Background

Versoepeling maatregelen in Barneveld

Written by on 12/05/2020

De Nederlandse aanpak van corona heeft goed gewerkt om de gevolgen van het virus onder controle te krijgen. Het risico is zeker nog niet weg, maar er komt wel stapsgewijs meer ruimte. Ook in Barneveld zijn de maatregelen versoepeld op 11 mei. Denk hierbij aan de basisscholen, de contactberoepen en het openbaar vervoer wat langzaam opgeschaald wordt naar de reguliere dienstregeling. Ook zwemmen kan weer op verschillende plekken en de bibliotheek gaat vanaf 19 mei weer open. Belangrijk blijft: Dit kan alleen als iedereen zich aan de maatregelen tegen het coronavirus blijft houden. Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte. Hieronder benoemen we graag een aantal van de locaties waar de maatregelen zijn versoepeld.

Bibliotheek Barneveld weer open vanaf 19 mei
De bibliotheek in Barneveld opent haar deuren weer op dinsdag 19 mei. Vanaf die datum is de vestiging van de bieb aan de Nieuwstraat op dinsdag tot en met vrijdag drie uur per dag open; van 13.00 tot 16.00 uur. Alléén de bovenverdieping, met de collectie boeken, is geopend. De vestigingen van de bibliotheek in Voorthuizen en Kootwijkerbroek blijven vooralsnog dicht. Daarnaast blijft de AfhaalBieb, het reserveren, laten verzamelen en ophalen van boeken op afspraak, voorlopig nog actief. (link naar persbericht bieblink naar persbericht bieb)

Binnenzwembaden open onder voorwaarden
De binnenzwembaden in De Veluwehal in Barneveld en de Heuvelrand in Voorthuizen openen ook weer de deuren op 12 mei. Dat meldt exploitant Optisport. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus waren de zwembaden de afgelopen weken gesloten. Zwemmen kan echter alleen op reservering, douchen moet thuis. Recreatief zwemmen is nog niet toegestaan, het zwemlessen en banenzwemmen wel. Houdt de berichtgeving van de zwembaden in de gaten voor aanpassingen in de maatregelen.
Parkeerterrein, golf- en waterskibaan Recreatiegebied Zeumeren weer open
In samenspraak met de gemeente Barneveld is het parkeerterrein bij recreatiegebied Zeumeren vanaf maandag 11 mei 2020 weer opengesteld. Daarnaast worden in overleg met de gemeente de waterskibaan en het shortgolfterrein weer in gebruik genomen. Het nachtvissen blijft voorlopig verboden. De toiletgebouwen blijven dicht tot 1 juli. Uiteraard blijven de RIVM-richtlijnen in en om het water ook van kracht. Hier houden de boa’s van Leisurelands, in samenwerking met de gemeentelijke boa’s, toezicht op.

Horeca vanaf 1 juni
De terrassen mogen vanaf 1 juni weer open, met zitplaatsen aan tafels waarbij 1,5 meter afstand kan worden gehouden. De gemeente wil de ondernemers zo maximaal mogelijk ondersteunen om op 1 juni weer veilig op te starten.

Restaurants en cafés, en culturele instellingen (zoals bioscopen, concertzalen en theaters) mogen vanaf 1 juni binnen weer maximaal van 30 gasten ontvangen. Daarbij moet wel 1,5 meter afstand worden gehouden. Bezoekers moeten reserveren zodat vooraf een check gedaan kan worden of er gezondheidsrisico’s zijn. Als het virus onder controle blijft, kan per 1 juli het maximum aantal bezoekers hopelijk worden uitgebreid naar 100 personen voor bioscopen, restaurants en cafés, culturele instellingen.

Wat verandert niet?
Het is nog steeds verboden zich in de publieke ruimte in een groep van drie of meer personen op te houden zonder tot de dichtstbijzijnde persoon in die groep en andere
personen een afstand te houden van ten minste 1,5 meter. Uitzondering hierop zijn gezinnen en kinderen onder de 12 jaar.

Ook blijven in onze regio de gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen gesloten, zowel op of bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes als bij parken, natuurgebieden, jachthavens en stranden. Daarnaast kan de voorzitter van de veiligheidsregio gebieden in de publieke ruimte volledig afsluiten, als blijkt dat het, door de hoeveelheid aanwezige mensen, moeilijk is om de afstand van 1,5 meter te bewaren. Een aantal gebieden is al aangewezen zie hiervoor: www.VGGM.nl (bron: VGGM).


Continue reading