Current track

Title

Artist

Background

Open middag nieuwe gemaal Garderen

Written by on 16/01/2020

 Zaterdagmiddag 25 januari van 13.00 – 16.00 uur is iedereen van harte welkom tijdens de open middag van het nieuwe gemaal in Garderen. U vindt de locatie ter hoogte van de Putterweg 64 in Garderen. Aanmelden is niet nodig.

 

Stel uw vragen
Het nieuwe gemaal is klaar. Het rioolsysteem is verbeterd en het overtollig water wordt opgevangen in het bergbezinkbassin. Maar hoe bouw je een rioolgemaal? Wat is het eigenlijk? Hoe werkt het? Waar gaat dat water heen? Kom zelf kijken en stel deze en nog meer vragen op de open middag aan wethouder Hans van Daalen van de gemeente Barneveld, heemraad Bert van Vreeswijk van het Waterschap Vallei, directeur Johan Middelkamp van Sallandse Wegenbouw of één van de medewerkers. Ook is er een klimaattafel en een foto-expositie van de bouw. Voor de liefhebbers is er snert of warme chocolademelk. 

 

Rioolstelsel klaar voor de toekomst
Behalve een nieuw rioolgemaal zijn ook de rioleringsbuizen vervangen en opnieuw aangelegd. De aanleg was nodig omdat de riolering vervangen moest worden en er veel stankklachten waren uit de omgeving. Het rioolstelsel in Garderen is nu weer klaar voor de toekomst en klimaatbestendig ingericht. Garderen heeft zelf geen sloten of vijvers. Hevige regenval moet wel ergens in terecht kunnen om overlast te voorkomen. Daarom is er ook een  bergbezinkbassin aangelegd. Dit is een dichte bak waar 1.000 m3  water kan worden opgevangen.  Ook is er een open groene berging aangelegd waar, bij extreme regenval, nog eens 3.300 m3 water is op te vangen.  De gemeente Barneveld en Waterschap Vallei en Veluwe hebben efficiënt samengewerkt. De gemeente zorgde voor goede riolering en het waterschap voor goed werkende gemalen. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door de Sallandse Wegenbouw.