Current track

Title

Artist

Background

Informatiebijeenkomst Europese verkiezingen in de Glind

Written by on 13/05/2019

Op maandag 13 mei a.s. wordt speciaal voor bewoners van De Glind, Achterveld en de buitengebieden een informatiebijeenkomst georganiseerd over de aanstaande Europese verkiezingen. Om 19.30 uur worden geïnteresseerden verwelkomt bij Bistro ‘Ons’ aan de Rudolphlaan 2 in De Glind, om vervolgens mee te doen met een leuk en laagdrempelig programma over de rol van Europa en het kiezen van een politieke partij. De Verkiezingsspecial is ontwikkeld door ProDemos, dat zich richt op politieke participatie door burgers. De organisatie met dorpsbewoners in De Glind en ProDemos vinden het belangrijk dat alle mensen die de politiek misschien niet op de voet volgen, maar er wel iets meer over willen weten, op een toegankelijke manier geïnformeerd worden. Met de bijeenkomst willen we hen stimuleren om gebruik te maken van hun stemrecht. De Europese verkiezingen lijken een ver-van-mijn-bed-show, maar we weten niet hoeveel invloed de Europese Unie heeft op onze eigen leefomgeving in De Glind en Achterveld.

Tijdens de bijeenkomst leren de deelnemers waar Europa over beslist en gaan ze aan de slag met onderwerpen die voor hen van belang zijn. De bezoekers krijgen op een luchtige manier informatie over de Europese verkiezingen. Zo leren de deelnemers het verschil tussen ‘feit en fabel’, spelen ze een politieke bingo en denken ze na over hun eigen standpunten tijdens ‘over de lijn’.

Praktische informatie

De informatiebijeenkomst vindt plaats op: maandag 13 mei a.s. om 19.30 uur bij Bistro ‘Ons’ in De Glind. De toegang is gratis, maar het is de bedoeling dat u ten minste een consumptie afneemt.

De ProDemos Verkiezingsspecial komt voort uit het programma ‘ProDemos schuift aan’. De bijeenkomsten van dit programma zijn bedoeld voor mensen met een afstand tot de politiek en democratie. ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door een aantal dorpsbewoners in De Glind die het belangrijk vinden om in de eigen woonomgeving op een leuke manier na te denken over de invloed van politiek. Ook in een klein dorp kun je invloed uitoefenen op besluitvorming op Europees niveau.