Current track

Title

Artist

Background

Fietsen buiten stalling Horecaplein per 1 maart verwijderd

Written by on 12/02/2020

Wie op vrijdag- of zaterdagavond een (brom)fiets bij wil stallen bij het Horecaplein in Barneveld, moet dat vanaf 1 maart op de daarvoor ingerichte stalling bij de parkeerplaats bij De Nieuwe Markt doen. Op andere plekken worden dan verkeerd gestalde fietsen op kosten van de eigenaren verplaatst of verwijderd. Met het instellen van het verbodsgebied wil de gemeente overlast en onveilige situaties zoveel mogelijk beperken. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiervoor een aanwijzingsbesluit genomen.

 

Fietsenstalling op de Nieuwe Markt

Omwonenden van het zogeheten Horecaplein in Barneveld ondervinden in de weekends overlast van her en der gestalde (brom)fietsen van het uitgaanspubliek. Ook kunnen foutgeparkeerde fietsen voor onveilige situaties zorgen. Om dit probleem tegen te gaan, wordt de parkeerplaats op de Nieuwe Markt iedere uitgaansavond ingericht als fietsenstalling. Hoewel er op deze plek voldoende ruimte is voor alle fietsen, bestaat er in de buurt nog steeds overlast door verkeerd gestalde fietsen.

 

Verbodsgebied rond Horecaplein

Het college wijst daarom met ingang van 1 maart het gebied rondom het Horecaplein aan als verbodsgebied. Net als bij de drie treinstations in Barneveld mogen fietsen in dit gebied alleen op de aangewezen plek worden gestald. Fietsen die daarbuiten worden gestald, worden verplaatst of verwijderd. Een verwijderde fiets kan tegen betaling van de kosten voor verwijdering, vervoer en opslag (naar schatting 15 euro) opgehaald worden.

 

Gewenningsperiode

Het aanwijzingsbesluit gaat in per 1 maart 2020. Op alle punten waar fietsers het gebied kunnen betreden, worden verbodsborden geplaatst. De eerste weken zijn een gewenningsperiode, waarin het uitgaanspubliek en omwonenden actief met brieven en flyers over de maatregelen worden geïnformeerd.