Current track

Title

Artist

Background

Burgemeester Asje van Dijk leeft mee met Kootwijkerbroek

Written by on 07/01/2020

Dinsdag 7 januari 2020 deed het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) uitspraak over de Mond- en Klauwzeercrisis (MKZ) in Kootwijkerbroek (2001). Na meer dan achttien jaar procederen, hoorden de boeren en andere betrokkenen wat het oordeel van de hoogste economische rechter is over de kwestie. Burgemeester Asje van Dijk verwoordt in een statement zijn reactie.

,,Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft vanochtend uitspraak gedaan over de MKZ-crisis in Kootwijkerbroek uit 2001. Het CBb oordeelde dat het Rijk in 2001 terecht het besluit nam om 60.000 dieren te ruimen in Kootwijkerbroek. Met deze uitspraak zijn de beroepen van de boeren afgewezen.

We hebben als gemeentebestuur kennisgenomen van deze uitspraak en kunnen ons de grote teleurstelling van boeren en stichting MKZ Crisis Kootwijkerbroek, die zich hier zoveel jaren voor heeft ingespannen, goed voorstellen. Er is zolang gewacht op duidelijkheid. De uitspraak van de rechter is helder, maar daarmee is het leed niet weggenomen. We leven mee met Kootwijkerbroek, in het bijzonder natuurlijk met de boeren en gezinnen die hier nauw bij waren en zijn betrokken.”