Current track

Title

Artist

Background

Brief van de Burgemeester van Barneveld aan kinderen

Written by on 17/03/2020

Burgemeester Asje van Dijk heeft een brief gestuurd aan de kinderen die niet naar school kunnen. De brief is bedoeld voor kinderen tot en met de onderbouwleeftijd. Het schrijven is verstuurd via directies van alle scholen en kinderopvang in onze gemeente. 

Brief

Hoi,

Je hoeft vandaag niet naar school. Best bijzonder. Het is geen vakantie. Toch is je school de komende drie weken gesloten. Dat is, volgens mij, nog nooit voorgekomen. Dan is er dus écht iets aan de hand.

Je weet natuurlijk waarover het gaat: het coronavirus dat mensen erg ziek kan maken. 
Dat begon helemaal in China en dat leek héél ver weg. Maar inmiddels weten we dat ook in Nederland en ook in Barneveld mensen door dit virus ziek zijn geworden. En daarom móeten we iets doen zodat niet nóg meer mensen ziek worden. Het sluiten van jouw school hoort daar-bij. Ik zal uitleggen waarom.

Doktoren die veel over dit coronavirus weten, hebben verteld dat het belangrijk is dat we het vi-rus niet aan elkaar doorgeven. Niemand doet dat natuurlijk expres. Dat gebeurt per ongeluk, bijvoorbeeld bij het niezen of hoesten. Maar ook als je je niet ziek voelt, kun je het virus tóch aan andere mensen overdragen. En dat moeten we voorkómen. Vooral oudere mensen 
kunnen er namelijk héél ziek van worden.

Daarom willen we niet dat er grote groepen mensen bij elkaar zijn: niet op de sportvereniging, niet in de kerk en niet op school. Want dan is de kans minder groot dat het virus wordt door-gegeven en kunnen we het stoppen.

Help jij mee?
Je hoeft de komende drie weken niet naar school. Ik denk dat je van je juf of meester wel hoort hoe je de komende weken tóch les kunt krijgen, al is het dan niet in je eigen klaslokaal.

Je kunt daarnaast ook zélf iets doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan: was wat vaker je handen, nies of hoest in je elleboog en blijf thuis als je je ziek voelt. Je zult dat vast ook van je ouder(s) hebben gehoord. 

Kun je nog iets anders doen? Mag ik je een tip geven? Misschien woont er in jouw straat iemand die best een beetje bang is voor alles wat er nu gebeurt. Een oudere buurvrouw of buurman die eenzaam is en die je zou kunnen bellen of mailen om te vragen hoe het gaat? Of voor wie je een tekening kunt maken? Zo helpen we elkaar in deze best bijzondere tijd.

Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn. We doen er met elkaar alles aan om het virus tegen te houden. Als je meer wilt weten, vraag het dan je ouder(s), juf of meester.

Hartelijke groet,
Burgemeester Asje van Dijk